Kosovska Mitrovica: Bačena bomba na terasu Ninoslava Đerića

Radiosarajevo.ba
Kosovska Mitrovica: Bačena bomba na terasu Ninoslava Đerića

Regionalni voditelj operative kosovske policije Željko Bojić izjavio je danas da je policija istragom utvrdila da je na terasu stana Ninoslava Đerića u Kosovskoj Mitrovici bačena bomba M-75.

Bojich je rekao Tanjugu da je kazneno djelo kvalificirano kao izazivanje opće opasnosti i da policija nastavlja istragu u vezi s ovim, ali i s drugim incidentima koji su se dogodili minulih dana u Kosovskoj Mitrovici.

U sjevernom dijelu Kosovske Mitrovice nešto iza ponoći nepoznate osobe bacile su bombu na terasu stana Ninoslava Đerića, kandidata Građanske inicijative Srpska za odbornika u Mitrovici.

U trenutku eksplozije Đerić je u stanu bio sa suprugom i kćerkom i nitko nije ozlijeđen, ali je pričinjena materijalna šteta na stanu obitelji Đerić, u Ulici Tanaska Rajića.

Ovo je u poslednja 24 sata drugi incident u Sjevernoj Mitrovici, nakon što je juče rano ujutru u eksploziji oštećeno nekoliko lokala.

Povodom najnovije eksplozije, saopćenjem se oglasila direktorica Administrativnog ureda u Mitrovici Adrijana Hodžić, koja je osudila taj incident, istaknuvši da nadležni organi moraju poduzeti korake u pravcu stabiliziranja situacije u gradu.

Hodžićeva, koja je i kandidatkinja za gradonačelnicu Mitrovice na izborima 3. novembra, istaknula je da serija bombaških incidenata, usmjerenih na osobe koje su dio izbornog procesa u Mitrovici, mora odmah prestati.

U suprotnom, ocijenila je Hodžićeva, incidenti mogu ugroziti izborni proces i, što je posebice opasno, ugroziti živote građana sjevernog dijela Mitrovice.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak