'Komandir Šamil' poziva na nove napade

Radiosarajevo.ba
'Komandir Šamil' poziva na nove napade


Muškarac koji sebe naziva "komandir Šamil" poziva na nove napade po Zagrebu i tvrdi da su za dvije eksplozije odgovorni pokret otpora i komunisti. Video, čiju autentičnost ispituje poslicija, osvanuo je na youtubeu, javlja Index.hr.

Video je pod nazivom "Komunisti u Hrvatskoj priznali terorističke napade u Zagrebu" objavila Domoljubna organizacija "Croatorum".

"Drugovi i drugarice revolucionari. Odlučio sam se obratiti članovima revolucionara i onima koji prate rad grupe povodom akcija pokreta otpora noćas i prije dva dana u rajonu Zagreb. Nužno je da se pri napadima na neprijateljske ciljeve izbjegnu žrtve. Svake civilne žrtve bile bi kontraproduktivne. Koristile bi vladajućoj klasi, trabantima Zapada, Bruxellesa i NATO pakta u smislu obezvrjeđenja borbe pokreta otpora i prikazivanje članova pokreta otpora kao bezvrijednih krvoločnika, bezumnika i ubojica. Nužno je da se vrše napadi na kasarne, policijske stanice...", kaže "komandir Šamil" u svojoj poruci na YouTubeu.

"Komandir" dodaje da je nužno  izvršiti napade na javne ustanove na kojima su izvješene zastave Evropske unije. Za njega su to legitimni ciljevi pokreta otpora, i da treba nastaviti napade na željezničke pruge, na parazite - bankare, zlatare i pripadnike "šiptarske mafije".

Vlast je nazvao "dijaboličnom vladajućom klasom koja nama upravlja". Pozvao je i na akciju putem društvenih mreža.


Policija istražuje autentičnost videa i izjava u njemu, kao i krivicu "pokreta otpora" za eksplozije u hrvatskom glavnom gradu.



Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak