Kerum kandidat za splitskog gradonačelnika

Radiosarajevo.ba
Kerum kandidat za splitskog gradonačelnika


Željko Kerum
službeno je objavio ponovnu kandidaturu za gradonačelnika ističući kako će ostati vjerodostojan svojem stilu te da prije lokalnih izbora neće koalirati ni s jednom drugom strankom, javila je Fena.

Kerum je na konferenciji za novinare rekao kako je za prvog zamjenika gradonačelnika kandidirao dosadašnjega dogradonačelnika Juru Šundova, a za drugog zamjenika Mariju Mladineo.

Objašnjavajući zašto prije nije objavio kandidaturu za splitskoga gradonačelnika, Kerum je rekao kako je kalkulirao jer ga se u javnosti prikazuje kao 'primitivca i neškolovana' te je želio izbjeći takve udarce i čekao je s objavljivanjem kandidature do danas.

"Jedan od glavnih razloga zašto se ponovno kandidram za gradonačelnika i zašto neću odustati od politike jest povjerenje građana koji mi prilaze i govore: 'Kerume, ne predaj se, dali smo ti glas prije četiri godine, dat ćemo ti i sada!'" istaknuo je Kerum.

On je podsjetio kako je za četvorogodišnjeg gradonačelničkog mandata u Splitu riješen problem dječjih vrtića, kanalizacije u prigradskome naselju Sirobuji i prometnih raskrižja u Splitu, pomoć penzionisanima i djeci pri nabavi školskih knjiga. Kerum je posebice istaknuo uređenje Zapadne obale.

"Od vremena Austro-Ugarske u Splitu nije napravljen ni metar obale, a sada smo napravili 700 metara. Insinuacije su i laži priče da Kerum nije ništa napravio i da nije dolazio na posao. Pa tko je sve to napravio? A što bi bilo da sam dolazio na posao?!" rekao je Kerum i odbio primjedbe da je Zapadnu obalu uređivao zbog privatnih razloga, zato što je na njoj njegov hotel.

Istaknuo je kako je nekoliko ponuda onih koji se bave nautičkim turizmom koji bi za korištenje Zapadne obale na 20 ili 30 godina platili iznos kojim bi se podmirili svi troškovi uređenja tog dijela Splitske rive.

Na pitanje hoće li koalirati s nekom strankom, Kerum je odgovorio da to ne dolazi u obzir prije lokalnih izbora jer bi bilo napisa da su Kerum i HGS "postigli dobar rezultat zato što su u koaliciji“.

"Poslije izbora možemo koalirati s kime god hoćemo jer nismo isključivi", rekao je Kerum i dodao kako njegov HGS namjerava sudjelovati i na izborima za Europski parlament 2014. godine. Također je najavio da će postati počasni predsjednik HGS-a, a vodstvo te stranke prepustit će mlađima.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak