Kerum ipak diže križ na Marjanu

Radiosarajevo.ba
Kerum ipak diže križ na Marjanu

Iznad Splita, na brdu Marjanu nići će križ visok 22 metra, odlučilo je u srijedu splitsko Gradsko vijeće. Vijećnici su podržali inicijativu za postavljanje, odnosno, kako je navedeno, vraćanje križa na Marjanu koja je još 1993. godine pokrenuta od strane vijećnika ekstremno desničarske Hrvatske čiste stranke prava Luke Podruga, koji je predložio da se stručne službe zaduže za hitnu realizaciju izgradnje križa, piše Index.hr.

Iako u usvojenoj odluci stoji kako će izgradnju i održavanje financirati Grad Split, gradonačelnik Željko Kerum, koji se nakon duljeg skrivanja od javnosti pojavio na sjednici, obećao je kako će se ovajkriž graditi novcem donatora, a ne sredstvima iz gradskog proračuna.

"Za križ postoji donator koji će ga financirati, Grad to neće ništa koštati", rekao je Kerum i dodao kako su za postavljanje križa već prikupljeni svi papiri i dozvole.

 

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak