Karamarku najviše glasova na Saboru HDZ-a

Radiosarajevo.ba
Karamarku najviše glasova na Saboru HDZ-a


U Zagrebu je održan sabor doskora vladajuće, a sada najveće opozicione stranke u Hrvatskoj - HDZ-a, na kojem su se birali predsjednik i novo rukovodstvo stranke.

Prema prvim rezultatima, najviše glasova za prolazak u drugi krug dobio je – Tomislav Karamarko, bivši ministar unutrašnjih poslova koji je u HDZ ušao prošle jeseni i  koji smatra da se "HDZ treba vratiti svojim korijenima" te proći katarzu kako bi postao savremena evropska stranka, jer Hrvatska ulazi u EU.

Ukupno 2.017 delegata stranke biralo je predsjednika između pet kandidata - Jadranke Kosor, Darka Milinovića, Tomislava Karamarka, Domagoja Ivana Miloševića i Milana Kujundžića. Svako od kandidata za predsjednika je imao 14 minuta za predstavljanje

Kako su objavili hrvatski mediji, za njega kruže glasine da je podršku unutar stranke "osigurao" podacima prikupljenim u vrijeme špijunske i policijske karijere, te da bi mogao jednog dana sjediti u premijerskoj fotelji.

U drugom krugu vjerovatno će se naći Jadranka Kosor i, što je vjerovatnije, Milan Kujunždić, a analitičari su, pišu Nezavisne, ranije ocijenili da u slučaju da za predsjednika stranke bude izabran bilo ko osim Ivana Domagoja Miloševića, četvrtog od pet kandidata, stranci predstoji drastičan zaokret udesno.

Tokom sabora, jednoj od delegata je pozlilo, zbog čega je intervenisala Hitna pomoć, a hrvatski mediji objavili su da su najviše koristi od ovog skupa imali kafići koji se nalaze u blizini dvorane "Lisinski".

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak