Kao u filmovima: Snimljena pljačka zlatare na Kosovu, razbojnici pucali na policiju

1
Radiosarajevo.ba
Kao u filmovima: Snimljena pljačka zlatare na Kosovu, razbojnici pucali na policiju

U pljački zlatare u Suvoj Reci na Kosovu maskirani razbojnici otvorili su vatru na policiju i ranili jednog policajca, nakon čega su pobjegli, saopćila je policija za rejon Prizrena.

Portparol policije za rejon Prizrena Šaćir Bitići naveo je da su dobili informaciju da je u Suvoj Reci u toku oružana pljačka zlatare.

On je dodao da su o pljački odmah obaviještene policijske patrole Policijske stanice Suva Reka, koje su izašle na teren.

Sramotno: Konzulica BiH zabranila obilježavanje godišnjice srebreničkog genocida u Stuttgartu

"Čim je policija stigla na mjesto događaja osumnjičeni su pucali na policiju. Povrijeđen je policijski službenik kojem je ukazana ljekarska pomoć i on je trenutno van životne opasnosti", rekao je Bitići.

Povrijeđenom policajcu u pomoć su pritekle kolege iz patrole, dok su četvorica pljačkaša zlatare u bjekstvu.

Gradonačelnik općine Balji Muharemaj apelovao je na građane da ostanu mirni.

"Upravo sam razgovarao sa komandirom policije o slučaju pljačke u jednom lokalu u Suvoj Reci i obaviješten sam da se slučaj istražuje. Apelujem na sve da ostanu mirni i sačekaju zvaničan izvještaj. Nadam se da se ovaj slučaj više nikada neće ponoviti u budućnosti", napisao je Muharemaj na Facebooku, prenosi kosovski mediji.

Na društvenim mrežama pojavili su se i snimci pljačke.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak