Jovanović pozvao Tadića i Nikolića

Radiosarajevo.ba
Jovanović pozvao Tadića i Nikolića


Lider Liberalno demokratske partije(LDP) Čedomir Jovanović izjavio je danas, 25 marta, da je cilj koalicije Preokret moderna, evropska i demokratska Srbija, poručivši liderima dvije najveće stranke u Srbiji da se uključe u ostvarenje tog cilja.

Jovanović je na predizbornoj konvenciji u beogradskom Centru Sava poručio predsjedniku vladajuće Demokratske stranke i Srbije Borisu Tadiću da "povede", a lideru Srpske napredne stranke Tomislavu Nikoliću da "pomogne".

'Istina koja nas čeka'

Jovanović je na konvenciji pod nazivom "Istina o poslu koji nas čeka" rekao da nikada neće biti za podjele na stranačke torove, jer je to, kako je ocijenio, „slika otrovne Srbije koja samu sebe jede“.

On je istakao da 6. maja neće pobijediti matematičke koalicije već volja građana koja će omogućiti da se napravi stijena na kojoj će se graditi moderno i otvoreno društvo.

Preokret se, kako je istakao lider LDP-a, ne bori za vlast već je sposoban da odgovori na sve prepreke koje se opisuju kao "minsko polje bez kraja".

Lider Srpskog pokreta obnove (SPO) Vuk Drašković upitao je kakva je to politička elita u Srbiji ako je Preokret jedini koji traži da se zaustavi ubijanje Srbije u ime očuvanja nečega čega nema, a postoji samo kao fatamorgana. Njegove su riječi da se evropska Srbija „ne može graditi na temeljima Srbije Slobodana Miloševića“.

Nikolićevo 'otkud ja znam'

Predsednik Socijaldemokratske unije, koja je također na listi "Preokret", Žarko Korać rekao je za predstavnike dvije najveće stranke u Srbiji, DS i SNS, da su kao djeca na igralištu i bez ijedne ideje kako Srbiju da izvuku iz krize.

On je kazao da SNS i njen lider Tomislav Nikolić nemaju nikakav odgovor na osnovna pitanja i da bi njihova kampanja trebalo da se zove "Otkud ja znam", objavio je Press Online pozivajući se na Betu.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak