Josipović putuje u BiH i Srbiju

Radiosarajevo.ba
Josipović putuje u BiH i Srbiju

Predsjednik Hrvatske, Ivo Josipović će 7. rujna  posjetiti Orašje u Bosni i Hercegovini gdje će otvoriti gospodarski forum, te sudjelovati na humanitarnoj sportskoj priredbi, priopćeno je u utorak iz Ureda predsjednika RH.

Tijekom posjeta Orašju, predsjednik Josipović će otvoriti gospodarski forum, sudjelovati na humanitarnoj sportskoj priredbi, uz velik broj humanih zvijezda iz Bosne i Hercegovine i Hrvatske, za pomoć Udruzi za djecu s posebnim potrebama u razvoju Orašje-Odžak. Tijekom svog boravka u BiH, hrvatski predsjednik obići će i Franjevački samostan i muzej u Tolisi.

U predvečernjim satima, kako je najavljeno, predsjednik Josipović posjetit će 16. "Dane hrvatskog filma" u Orašju.

Josipović će u četvrtak posjetiti predstavnike Hrvata i hrvatskih institucija na području istočnog Srijema u Republici Srbiji, a u petak će sudjelovati na regionalnom sastanku na vrhu država jugoistočne Europe u arheološkom nalazištu pokraj Požarevca te se u Beogradu sastati sa srbijanskim predsjednikom Borisom Tadićem, priopćeno je u utorak iz Ureda predsjednika RH.

Josipović će u četvrtak posjet istočnome Srijemu započeti u Kukujevcima ispred razrušene katoličke crkve, gdje će se susresti s predstavnicima lokalne vlasti, s predsjednikom Hrvatskog nacionalnog vijeća Slavenom Bačićem i biskupom srijemskim msgr. Đurom Gašparovićem.

Nakon toga, hrvatski predsjednik susrest će se s predstavnicima lokalne vlasti, predstavnicima hrvatskih udruga i hrvatske zajednice u Crkvenoj kući u Šidu, nakon čega će dati izjavu za medije.

U petak 2. rujna, predsjednik Josipović sudjelovat će na IX. regionalnom sastanku na vrhu država jugoistočne Europe, čiji su suorganizatori UNESCO i Vijeće Europe, na temu "Suvremena umjetnost i pomirba u jugoistočnoj Europi".

Regionalni summit se održava na arheološkom nalazištu Viminacium (pokraj Požarevca), a očekuje se dolazak osmorice šefova država iz jugoistočne Europe, glavne direktorice UNESCO-a Irine Bokove, europske povjerenice za obrazovanje, kulturu, višejezičnost i omladinu Androulle Vassiliou te glavne direktorice za obrazovanje, kulturu, kulturno nasljeđe, sport i omladinu Vijeća Europe Gabrielle Battaini-Dragoni.

Na marginama regionalnog summita, hrvatski predsjednik održat će bilateralni susret s predsjednikom Republike Srbije Borisom Tadićem u četvrtak poslijepodne u Beogradu.
 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak