Janša: Srebrenica se ne bi dogodila da smo očistili komunističku ideologiju

Radiosarajevo.ba
Janša: Srebrenica se ne bi dogodila da smo očistili komunističku ideologiju

Kontroverzni lider slovenske desnice, aktuelni premijer Slovenije Janez Janša izazvao je nemalo iznenađenje na društvenim mrežama danas komentirajući 25. godišnjicu genocida u Srebrenici.

"Masakr u Srebrenici ne bi se dogodio da je teritorij bivše Jugoslavije nakon raspada očišćen od komunističke ideologije, a osuđeni su poslijeratni pokolji u Sloveniji i drugdje", naveo je Janša.

Ne samo da je zločin u Srebrenici odbio nazvati genocidom, skandalima skloni Janša je potpuno amnestirao velikosrpski nacionalizam kao temeljnu podlogu za genocidni proces i agresiju na Bosnu i Hercegovinu.

Slovenska javnost sve je nezadovoljnija vladom koju vodi Janša, a nezadovoljstvo je naraslo nakon što su otkrivene malverzacije s kupnjom medicinske opreme za vrijeme krize izazvane koronavirusom, pa priča o Srebrenici očito dobro dođe za spinovanje u domaćoj javnosti.

Mediji su ovih dana objavili da je slovenski premijer Janez Janša angažirao je neonaciste da suzbije proteste protiv njegove vladavine.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak