Jak vjetar rušio stabla i tende na Jadranu

Radiosarajevo.ba


Na obroncima Učke, u Puljanama do 19 sati je palo čak 177 litara kiše, dok je oko 17 sati grmljavinsko nevrijeme s tučom zahvatilo dio Istre, piše Vecernji.hr.

Olujno jugo s jakim oborinama danas je donijelo probleme na Jadranu gdje su se pod njegovim naletima rušila stabla u mnogim gradovima i mjestima.

Na dijelu sjevernog Jadrana palo je preko 100 litara kiše po metru kvadratnom, piše portal Crometeo. Na obroncima Učke, u Puljanama palo do 19 sati je palo čak 177 litara kiše, dok je oko 17 sati grmljavinsko nevrijeme s tučom zahvatilo dio Istre.

Naleti vjetra do 110 km/h

Izrazito jako je bilo na Krku i u Rijeci gdje su vatrogasci imali pune ruke posla sa srušenim stablima u Kostreni, na Zametu, dok je na Škurinjama odletjela tenda. Uz kišu, današnji dan obilježilo je i jako jugo koje je na dubrovačkom području puhalo brzinom do čak 110 kilometara na sat. Na Visu, Palagruži i Krku udari su bili do 100 km/h, a u Zadru do 93 km/h. U kasnim popodnevnim satima je jugo na sjevernom Jadranu okrenulo na jak lebić. U Zadru je jak vjetar na predjelu Arbanasa srušio stablo te se nakrivio i stup od struje.







Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak