Između Kosova i Srbije EU zastava

Radiosarajevo.ba
Između Kosova i Srbije EU zastava

Na graničnim prelazima između Kosova i Srbije biće istaknuta zastava Evropske unije, bez zastava Srbije i Kosova, objavili su u srijedu srbijanski mediji pozivajući se na izjavu kosovskog ministra unutaranjih poslova Bajrama Rexepija kosovskoj televiziji.

"Dogovorom je predviđeno da tu imamo samo simbole EU, a da na svom teritoriju svako može postaviti svoju zastavu. Međutim, u zajedničkom objektu ubuduće će biti samo simboli EU", objasnio je Rexhepi, dan nakon što je srbijanska vlada pismom obavijestila Bruxelles da će poštivati dogovor o integriranom upravljanju, koji je parafirao bivši šef srbijanskog pregovaračkog tima Borislav Stefanović.

U izjavi koju prenose srbijanski mediji, Rexepi je istaknuo da ostvarivanje ovog dogovora na sjeveru Kosova ne predstavlja neuspjeh Kosova, već naprotiv, da je integrirano upravljanje prijelazima jedan od glavnih preduslova za viznu liberalizaciju.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak