Izbor Vlade Srbije danas u podne

Radiosarajevo.ba
Izbor Vlade Srbije danas u podne

Za danas u podne zakazano je glasanje o izboru predsjednika i članova nove Vlade Srbije. Premda su poslanici Skupštine Srbije do rano jutros raspravljali o izboru nove vlade, konačna odluka će se znati tek danas u podne, nakon čega bi članovi kabineta Ivice Dačića trebalo da polože zakletvu.

Glavni razlog za raspravu bio je ekspoze mandatara Ivice Dačića u kojem je rekao da je prioritet nove vlade ekonomski oporavak zemlje te daSrbija neće priznati nezavisnost Kosova, ali je potrebno sprovesti sve što je dogovoreno u dijalogu sa Prištinom. Budući premijer je u svom ekspozeu pomenuo i "rodoljublje i patriotizam" kao važne stavke, a završio ga je riječima "Živela Srbija", javlja Radio Slobodna Evropa.

Dačić je također istaknuo da ne želi da se bavi podjelama, već da okupi i ujedini najumnije ljudi i ideje u interesu Srbije, te da ubrza evropske integracije.

Poslanici opozicije oštro su kritikovali vladajuću koaliciju i ekspoze mandatara, ali i poručili da novoj vladi treba dati šansu.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak