Ivica Dačić danas boravi na Kosovu

Radiosarajevo.ba
Ivica Dačić danas boravi na Kosovu

Predsednik Vlade Republike Srbije Ivica Dačić boraviće danas na Kosovu. Premijer Dačić će u 13 časova posetiti manastir Gračanicu, nakon što mu je Vlada Kosova dozvolila posjetu verskog karaktera.

Kosovski premijer Hashim Thaçi saopštio je jučer na sednici Vlade da će premijer Srbije Ivica Dačić sutra posetiti Kosovo i da mu je posejta odobrena, jer je u vjerske svrhe, javlja Anadolija.

”U subotu će Kosovo posjetiti premijer Srbije Ivica Dačić. Poseta je odobrena, jer je u vjerske svrhe. On će posetiti manastir Gračanica”, rekao je Tači.

Pre Dačića na Kosovu je boravila i ministarka energetike, razvoja i zaštite životne sredine Vlade Srbije, Zorana Mihajlović, dok je ministru bez portfelja Vlade Srbije zaduženom za Kosovo Aleksandru Vulinu bio zabranjen ulazak zbog učestvovanja na jednom predizbornom skupu. Vulin je i pored te zabrane prije dva dana boravio na sjeveru Kosova.

Premijer Thaçi je na jučerašnjoj sednici Vlade kazao da je Vulin na Kosovo ušao ilegalno, ali nije precizirao kakve će eventualne mjere biti preduzete u takvim slučajevima.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak