Ispovijest trudnice koju je tukao muž policajac

Radiosarajevo.ba
Ispovijest trudnice koju je tukao muž policajac


Beograđanka Zorica U. (36) trudna u Sigurnoj kući traži zaštitu od muža nasilnika. Od batina je već izgubila jednu bebu, a sada strahuje za budućnost.

"Tukao me je svakodnevno. Udarao me je pesnicama, bacao po podu, vređao, šutirao. Terao da puzim pred njegovim nogama i da mu govorim koliko ga volim. A ja sam ga stvarno volela. Razloge za njegov bes nalazila sam u sebi. I nastavljala da mu praštam. Sve dok me trudnu nije toliko udario da sam bez svesti satima ležala u lokvi krvi", rekla je Zorica U. za Večernje novosti.

Nju su, poslije ukazane pomoći, stručnjaci Centra za socijalni rad Rakovice smjestili u Sigurnu kuću u Beogradu. Ona je sada u trećem mjesecu trudnoće.

"Na početku nije bilo tako, Dušan i ja smo se voleli. Ali preko noći se promenio, postao čudan, stran. Ili sam ja bila toliko zaslepljena da u njegovoj prekoj naravi nisam prepoznala agresiju. Postao je monstrum. Plašila sam se da ga pogledam", kaže ona.

Muž s patrolom upadao u kuću ženinih roditelja

Zorica je prodavačica, a njen suprug Dušan policajac. Tri godine su živjeli u vanbračnoj zajednici. Izložena svakodnevnom maltretiranju, psihičkom i fizičkom, prošle godine izgubila je jedno dijete. Bebu koju čeka silno, kaže, želi. Ali se i dalje boji da je nasilnik ne pronađe i ponovo povrijedi.

"Otkad je došla, sedi pored prozora, strahuje i uzdiše",  kaže koordinatorica u Savjetovalištu za žrtve porodičnog nasilja Vesna Stanojević.

Zorica U. je očajna zbog neizvjesnosti koja je čeka kad rodi dijete i izađe iz Sigurne kuće. Nema posao, ni sopstveni krov nad glavom. Roditelji su joj stari i bolesni i ne mogu da joj pomognu. Kad je pobjegla od muža, otišla je prvo kod njih, ali nije se osjećala bezbedno. I oni se plaše zeta nasilnika koji je znao da usred noći s patrolom upadne u njihovu kući i maltretira ih.

"Nadam se da će posle prijave koju je Zorica podnela protiv nevenčanog supruga, sud i policija reagovati", kaže Vesna Stanojević.

Zorica sobu dijeli sa Jelenom K. (36) koju je pretukao muž sveštenik.

Kada je riječ o nasilnicima nad ženama, nema pravila, oni mogu biti i ljekari, i radnici, i obrazovani i oni bez škole. Mučitelji su i bogati, i siromašni, i zaposleni i oni bez posla. Tuku i očevi svoju djecu i pastorčad, koja su u modricama, unezverena, s traumama za cijeli život, pišu Nezavisne.com.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak