Investitori oslobođeni svih poreza

Radiosarajevo.ba
Investitori oslobođeni svih poreza


Premijer Albanije Sali Berisha sastao se u Tirani sa predstavnicima turističkog sektora i tom prilikom istakao da Albanija ima velike turističke potencijale, piše agencija Anadolija.

On je izjavio da je u 2012. godini ovu zemlju posjetilo 4,7 miliona turista.

„Turizam je najvažnija grana nacionalne ekonomije Albanije. U 2004. godini smo zabilježili dolazak 30.000 stranih turista, a u prošloj godini taj broj je 4,7 miliona“, rekao je Berisha.

Istakavši da je u turističkom sektoru Albanije trenutno uposleno više od 150.000 ljudi, Berisha je dodao da albanska vlada ima za cilj da implementira još nekoliko velikih projekata, te dodao da će odobriti i zakon prema kojem će se investitori u turizam osloboditi od svih poreza u periodu od sedam godina.

„Cilj nam je da u naredne četiri godine broj godišnjih turističkih posjeta bude sedam miliona, a da se u ovom sektoru zaposli dodatnih 45.000 osoba“, izjavio je Berisha.

Prema podacima sa posljednjeg popisa stanovništva iz 2011. godine, u Albaniji živi 2.821.000 ljudi, dok je po popisu iz 2001. godine ta brojka bila veća od tri miliona.
 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak