Interpol: U Keniji je uhapšen Igor Maješki

Radiosarajevo.ba
Interpol: U Keniji je uhapšen Igor Maješki

Osvježeno u 15:24 sa potvrdom identiteta

Interpol je danas objavio da osumnjičena osoba koja je uhapšena u Keniji nije Ratko Mladić, javlja AFP.

Osumnjičeni muškarac koji je uhapšen u Keniji nije ni Ratko Mladić, niti Goran Hadžić, potvrdila je portparol Haškog tribunala Olga Kavran.

Kenijska policija potvrdila je sinoć da je u toj zemlji uhapsila čovjeka osumnjičenog da je povezan sa ratnim zločinima u bivšoj Јugoslaviji.

Muškarac, čiji identitet još nije potvrđen, uhapšen je u priobalnom gradu Mombasi i danas će biti ispitan u glavnom gradu Najrobiju.

Muškarac, koji je uhapšen u Keniji pod sumnjom da je umiješan u ratne zločine u bivšoj Јugoslaviji, koristio je ime Igor Maješki i vodio je kompaniju za sportove na vodi, izjavili su izvori iz policije i hotela "White Sands" u kojem je osumnjičeni radio.

Njemačko Ministarstvo inostranih poslova ne može da potvrdi, niti da negira izvještaje da je lice koje je uhapšeno u Keniji njemački državljanin, rečeno je danas Srni u njemačkom MIP-u.

"Poznati su nam medijski izvještaji o hapšenju u Keniji. Naša Ambasada u Najrobiju je u bliskom kontaktu sa tamošnjim vlastima. Što se tiče vijesti da je uhapšeni njemački državljanin, mi to trenutno ne možemo niti da potvrdimo, ni da negiramo", rekao je Srni predstavnik pres-službe njemačkog MIP-a.

Zagrepčanka Katica Mejaški, majka Igora Mejaškog, nije mogla da kaže da li je njen sin uhapšen u Keniji, kako su prenijeli mediji, ali je navela da on nema nikakve veze sa ratnim zločinima i Haškim tribunalom.

Identitet osumnjičenog zvanično će biti saopšten nakon što policija obavi s njim informativni razgovor i uzme otiske prstiju.

Portparol kenijske policije rekao je da su u istragu uključeni operativci Interpola.

rtrs/radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak