I pored najava, još se na nazire kraj suđenja Iliji Jurišiću

Radiosarajevo.ba
I pored najava, još se na nazire kraj suđenja Iliji Jurišiću

"I pored činjenice da su iz Beograda i Sarajeva stizale informacije da će proces koji se pred Okružnim sudom u Beogradu protiv Ilije Jurišića uskoro biti okončan, na posljednjem ročištu 28. i 29. maja postalo je jasno da do toga neće doći i da je riječ o nekoj vrsti igre srbijanskog pravosuđa," kazao je Sinan Alić, predsjednik Fondacije Istina, pravda, pomirenje.

On je na konferenciji za novinare rekao da je na pozivu za ročište zaista stajalo da će biti iznesene završne riječi, do čega nije došlo.

"Advokati su se spremili za završne riječi. Međutim, kada smo došli u sudnicu, ništa se nije dogodilo. Na kraju smo shvatili da je to bilo pipanje pulsa da bi se vidjelo kako će ko da reaguje."

"Definitivno, slučaj Jurišić je pod kontolom politike i ona diktira kada će na njega biti stavljena tačka," kazao je Alić, dodajući da je i sama predsjedavajuća sudskog vijeća priznala da je imala namjeru privesti slučaj kraju, ali nije objasnila zbog čega do toga nije došlo.

On tvrdi da se ovom slučaju kraj još ne nazire, jer je svjedočenje Mehmeda – Meše Bajrića, nekadašnjeg Jurišićevog pretpostavljenog, zakazano tek za 1. septembar, koje će biti realizovano putem videolinka iz Sarajeva.

FTV

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak