I Golemović se od hrvatskog pravosuđa skriva u BiH

Radiosarajevo.ba
I Golemović se od hrvatskog pravosuđa skriva u BiH

Prvooptuženi u slučaju Ipsilon Dražen Golemović i službeno je postao bjegunac. Ministarstvo unutarnjih poslova po nalogu Županijskog suda u Rijeci za njim je raspisalo tjeralicu.

Dražen Golemović, prvooptuženi u predmetu Ipsilon koji je USKOK-ov ogledni primjer za slučaj takozvane kapilarne korupcije pridružio se popisu hrvatskih optuženika koji su se od ruke pravde sklonili u susjednu BiH.

Protiv Golemovića je USKOK 9. oktobra podignuo optužnicu, no Županijski sud u Rijeci istoga ga je dana pustio iz pritvora.

USKOK-ovu je žalbu Vrhovni sud prihvatio za tri tjedna i predmet je vraćen sudu u Rijeci na ponovno odlučivanje.

No, Županijski sud u Rijeci promijenio je stav i odredio da Golemovića ipak treba pritvoriti.

Međutim, Golemović je u međuvremenu otišao u BiH čije državljanstvo također ima.

Večernji list piše da je Golemović nakon što je pušten na slobodu kod kuće u Vrsaru pokraj Poreča proveo je vrlo kratko vrijeme. Prve dane na slobodi proveo je u Zagrebu, a onda se zaputio ravno u BiH. Golemović je, naime, rođen u Derventi

Prema nekoliko osoba upućenih u slučaj, Golemović je prije manje od tjedan dana pribavio nove dokumente u BiH, što je također upućivalo na to da se ne namjerava vratiti u Hrvatsku gdje ga čeka sudski postupak i opasnost od ponovna pritvaranja.

Podsjetimo, protiv Golemovića je podignuta optužnica zbog poticanja na zlouporabu položaja i podmićivanje općinske tužiteljice, pročelnika u uredu Porezne uprave te šest policajaca.

net.hr


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak