Huligan fizički napao novinare u Beogradu

Radiosarajevo.ba
Huligan fizički napao novinare u Beogradu


Jedan od vođa navijačke grupe Delije, koju čine pristalice beogradske Crvene zvezde, Ivan Bogdanov, napao je dvojicu italijanskih novinara koji su iz Genove došli u Beograd da ga intervjuišu. Novinarima je prilikom napada slomljena baterija i memorijska kartica fotoaparata, piše Blic.

Italijani su najprije policiji prijavili huligana, a narednog dana su odustali od tužbe, ali je policija ipak, po službenoj dužnosti, tužilaštvu proslijedila prijavu protiv Bogdanova.

Italijanski novinar Paolo Crecchi je sa kolegom fotoreporterom danima čekao Bogdanova ispred njegovog stana na Dedinju u želji da sa huliganom napravi intervju za portal Il Secolo 19. Kad se Bogdanov pojavio, nije želio odgovarati na pitanja, ali ga je reporter nekoliko puta fotografisao.

Huligan se zbog toga razljutio, okrenuo se, oteo fotoaparat Italijanu, polomio mu bateriju i memorijsku karticu, a zatim otišao. Crecchi je prvom policajcu prijavio slučaj, ali je sutradan povukao tužbu. Po povratku u Italiju, objavio je tekst pod naslovom Bogdanov: Izvinjavam se za Genovu.

Sud ublažio kaznu

Bogdanovu je Apelacioni sud ublažio zatvorsku kaznu za mjesec dana zbog napada na policiju i za učešće u masovnoj tuči pred košarkaški meč Partizan - Zvezda, 13. juna 2006, i iz Centralnog zatvora je izašao 24. aprila, prije manje od mjesec dana, podsjeća Blic.

Ovaj huligan je bio u pritvoru od 24. maja 2011, kada je u Srbiju deportovan iz Italije zbog izazivanja nereda na utakmici Srbija - Italija u Genovi.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak