Hrvatski sabor o Zakonu o prebivalištu

Radiosarajevo.ba
Hrvatski sabor o Zakonu o prebivalištu

Hrvatski sabor će u današnjem nastavku zasjedanja u prvom čitanju razmotriti prijedlog novog zakona o prebivalištu, kojim Vlada namjerava uvesti red u evidenciju prebivališta i stvoriti temelj za čišćenje popisa birača.

Novi zakon će policiji omogućiti da utvrđuje prebiva li osoba stvarno na adresi koju je prijavila, a utvrdi li se nedvojbeno da je netko prijavio fiktivno prebivalište, brisat će ga se s adrese prijavljenog prebivališta, piše Rtvfbih.ba

Iz Vlade ističu da namjera zakona nije ad hoc masovno brisanje građana iz evidencije o prebivalištu, nego sprječavanje zlouporaba prebivališta.

Prilikom boravka u Zagrebu na inauguraciji Ive Josipovića predsjedavajući Predsjedništva BiH Željko Komšić se susreo s premijerkom Hrvatske Jadrankom Kosor, s kojom je razgovarao o najavljenim izmjenama Zakona o prebivalištu i boravku u Hrvatskoj i eventualnim negativnim posljedicama primjene ovog zakona, prenosi Fena.

radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak