Hrvatski predsjednik u dvodnevnoj posjeti Crnoj Gori

Radiosarajevo.ba
Hrvatski predsjednik u dvodnevnoj posjeti Crnoj Gori

Hrvatski predsjednik Ivo Josipović (foto: Reuters)
Hrvatski predsjednik Ivo Josipović izjavio je u četvrtak u Podgorici da Hrvatska i Crna Gora imaju identične ambicije u vezi s procesom pridruživanja Evropskoj uniji te da blisko surađuju na mnogim pitanjima, prenosi Fena.

Josipović je doputovao u dvodnevnu službenu posjetu Crnoj Gori. U razgovoru predsjednikom crnogorskog parlamenta Rankom Krivokapićem, Josipović je izrazio spremnost Hrvatske da pruži pomoć Crnoj Gori u procesu pridruživanja Evropskoj uniji.

Uz najveće državne počasti, hrvatskog predsjednika dočekao je crnogorski predsjednik Filip Vujanović. Josipović je rano prijepodne razgovarao s predsjednikom crnogorske skupštine Krivokapićem i premijerom Milom Đukanovićem.

Krivokapić je u razgovoru sa Josipoviće izrazio zadovoljstvo saradnjom i političkim kontaktima između Crne Gore i Hrvatske, te se zahvalio Hrvatskoj na saradnji u procesu evropskih integracija, osobito u povodu ustupanja prijevoda evropske pravne stečevine Crnoj Gori

"Oni mogu biti primjer dobrih odnosa u regiji, čime i Hrvatska i Crna Gora potvrđuju svoju istinsku europsku opredijeljenost", rekao je Krivokapić, prenosi Fena.

Izrazio je i potrebu daljeg unapređenja ekonomske saradnje, za koju je dobra osnova međudržavni Savjet za privrednu saradnju.

Hrvatski predsjednik će na Cetinju razgovarati sa svojim domaćinom Filipom Vujanovićem, a nakon razgovora dvojica će predsjednika dati izjave za javnost.

Drugog dana posjete Josipović će boraviti u Kotoru.

radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak