Hrvatski predsjednik Ivo Josipović u dvodnevnoj posjeti Srbiji

Radiosarajevo.ba
Hrvatski predsjednik Ivo Josipović u dvodnevnoj posjeti Srbiji

Predsjednik Srbije, Tomislav Nikolić dočekao je danas svog kolegu iz Hrvatske, Ivu Josipovića u Beogradu.

Sa predsednikom Josipovićem, u Srbiju su došli i ministar branitelja Predrag Matić, zatim zamjenik ministra spoljnih i evropskih poslova, Joško Klisović, savjetnici predsednika Josipovića za privredu i sektorske politike EU, za spoljne poslove, za evropske poslove i međunarodne organizacije i savetnik za unutrašnje poslove.

Delegaciju Srbije, koju predvodi predsednik Nikolić, pored savjetnika predsjednika, činiće još ministar pravde i državne uprave Nikola Selaković i ministar spoljnih poslova Ivan Mrkić.

Nakon sastanka dva predsjednika i sastanka delegacija, planirano je potpisivanje sporazuma o saradnji Fakulteta političkih nauka u Beogradu i Fakulteta političkih znanosti u Zagrebu.

Planirano je da se u okviru posjete predsjednik Hrvatske Ivo Josipović sastane sa predsednikom Vlade Srbije Ivicom Dačićem, a potom i sa predsjednikom Narodne skupštine Nebojšom Stefanovićem, nakon čega će se obratiti poslanicima.

U popodnevnim časovima, predsednici Nikolić i Josipović sastaće se, u Narodnoj skupštini Republike Srbije, sa predstavnicima udruženja Interno raseljenih lica.

Predsednik Hrvatske Ivo Josipović će u službenoj poseti Srbiji boraviti dva dana.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak