Hrvatska: U nesreći poginule tri osobe, 16 povrijeđenih

Radiosarajevo.ba
Hrvatska: U nesreći poginule tri osobe, 16 povrijeđenih

U jutrošnjoj teškoj prometnoj nesreći kod tunela Krpani na hrvatskoj autocesti A1 poginule su tri osobe, a ne četiri kako su glasile prve policijske informacije, dok je ozlijeđeno 16 osoba, od kojih devet teško.

Nesreća se dogodila oko 6,15 sati, između čvora Sveti Rok i tunela Krpani, u kojoj su tri osobe poginule, a 16 ih je ozlijeđeno. Doznaje se da suu lančanom sudaru sudjelovali jedan autobus, dva kamiona, jedan kombi te sedam osobnih automobila.

Promet na toj dionici autoceste A1 je zatvoren u oba smjera, očevid je u tijeku i vodi ga općinska državna odvjetnica iz Gospića.

Glasnogovornica ličko-senjske policije Maja Brozičević rekla je Hini da se nesreća dogodila na nadvožnjaku na 212. kilometru autoceste A1 u smjeru Zagreba, kada je autobus bez putnika probio ogradu i prešao na suprotni prometni trak te je na njega naletilo dvadesetak vozila.

Opovrgnula je informaciju s pojedinih portala da je među tri poginule osobe i jedan policajac koji je pokušao zaustaviti kolonu vozila da bi spriječio veći lančani sudar.

"Ne znam odakle ta informacija, ali ja je nikako ne mogu potvrditi. U tijeku je očevid, ali i utvrđivanje identiteta triju poginulih osoba", istaknula je Brozičević.

Ravnateljica Hrvatskog zavoda za hitnu medicinu Maja Grba Bujević, koja je u gospićkoj bolnici gdje je zbrinuto 15 ozlijeđenih osoba, od kojih je devet zadobilo teške ozljede, naglasila je za kako je odmah po dojavi o nesreći na teren izašlo šest timova njezina zavoda iz Ličko-senjske županije te tri tima iz Zadarske. Zadarska je bolnica zaprimila jednu ozlijeđenu osobu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak