Hrvatska: Sudac zbog referenduma o braku dao ostavku

Radiosarajevo.ba
Hrvatska: Sudac zbog referenduma o braku dao ostavku

Predsjednik Općinskog suda u Zadru Željko Rogić podnio je Županijskom izbornom povjerenstvu ostavku na mjesto predsjednika gradskog Povjerenstva za provedbu državnog referenduma, kojim bi se građani Hrvatske 1. decembra trebali izjasniti jesu li za to da u hrvatski Ustav uđe odredba prema kojoj je brak zajednica muškarca i žene, piše Net.hr.

Hrvatska: Ustavnost referenduma o braku - neupitna

''Ovog referenduma nije smjelo biti jer nemamo pravo referendumom nametnuti definiciju braka i na taj način odreći manjini legalnu mogućnost takve zajednice'', rekao je sudac Željko Rogić.

To ne znači, prema njegovim riječima, da bi on na referendumu bio protiv već da se tim referendumom krši temeljeno načelno državnosti koje jamči ustav.

''Danas je takvo vrijeme da referendumsko pitanje u Hrvatskoj može jedino biti: 'Može li radnička plaća biti manja od pet tisuća kuna?', jer provođenjem ovog referenduma bacamo millijune dok te iste obitelji sve više gladuju i ne znaju zbog čega se diže prašina oko braka. Svi smo mi jedno društvo. Idemo biti solidarna zajednica'', poručio je sudac Rogić.

Istovremeno, suci Ustavnog suda Hrvatske sastali su se danas na radnom sastanku na kojem su trebali dogovoriti na koji će način reagirati na različite prijedloge građana vezane uz referendum o ustavnoj definiciji braka, a konsultacije će, kako se neslužbeno doznaje, nastaviti i sutra, javlja Hina.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak