Hrvatska: Poštar pijan vozio, zapalio mu se motocikl

Radiosarajevo.ba
Hrvatska: Poštar pijan vozio, zapalio mu se motocikl

Na internetu je objavljen snimak zaposlenika Hrvatske pošte koji u alkoholiziranom stanju pokušava voziti motocikl, piše portal automobili.klik.hr. Nešto kasnije, vozilo je nestalo u plamenu.

Pokušaje da ustane sa tla i odveze se motociklom snimio je nepoznati muškarac. Sugerisao mu je da ne vozi u takvom stanju.

Nešto kasnije, objavljen je drugi snimak na kojem je vidljiv motocikl u plamenu.

Za portal Index.hr je potvrđeno iz Hrvatskih pošta da se incident desio na području Dugog Sela.

Pokrenut je disciplinski postupak:

"Radi se o istom poštaru, ali su snimke, kako doznajemo, snimljene u različitim vremenskim razdobljima. Mi smo obje zaprimili prije tri dana. Svakodnevno je na terenu oko 2.500 poštara te većina njih odgovorno i profesionalno obavlja svoj posao. Naših 10.000 radnika predano radi na ostvarenju misije Hrvatske pošte - biti građanima na usluzi. Zahvaljujemo korisnicima što su nas upozorili na neprimjereno ponašanje koje ćemo, kao i uvijek, najstrože sankcionirati. Dolazak na rad pod utjecajem alkohola ili opijata odnosno njihovo uzimanje tijekom rada smatra se osobito teškom povredom obveza iz radnog odnosa zbog kojeg, uz prihvaćanje svih okolnosti i interesa obiju ugovornih strana, nastavak radnog odnosa više nije moguć. Takvo je ponašanje neprihvatljivo i ne tolerira se, a već je u petak pokrenut stegovni postupak", naveli su Hrvatskim poštama i dodali:

"Snimka motora u plamenu nastala je 24. prosinca 2019. dok je poštar obavljao redovnu dostavu. Policija je napravila uviđaj te čekamo službene informacije. Na sreću, tijekom požara nitko nije ozlijeđen. Svakako ćemo utvrditi eventualne propuste u sustavu nadzora i kontrole."

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak