Horor u Beogradu: Dječaci od 10 godina zapalili devet štenaca

Radiosarajevo.ba
Horor u Beogradu: Dječaci od 10 godina zapalili devet štenaca

U nedjelju uveče, dvojica desetogodišnjaka u beogradskom naselju Resnik pronašli su devet napuštenih štenaca, doveli ih na jedno mjesto i tamo sjekli, palili, a onda i skakali po njima, piše Kurir.

Napušteni štenci, stari svega 10 dana, danima su hranila djeca iz obližnjih kuća. Tamo su se u nedjelju pojavila dvojica dječaka i počela da maltretiraju životinje, da bi ih na kraju na najmonstruozniji način ubili. Sve to dešavalo se pred grupom od oko 15 djece, koji su zaprepašćeno gledali, ali iz straha nisu ništa učinili da spriječe maltretiranje jadnih životinja. Djevojka koja je insistirala na anonimnosti, a koja je preko društvenih mreža javnost obavijestila o ovom događaju, kaže da su joj uplašena djeca sve ispričala.

"U prolazu sam naišla na dečake i devojčice koji su istraumirani stajali. Onda su krenuli da mi pričaju kakvom su prizoru prisustvovali. Neki od njih nisu mogli ni da jedu zbog jezivih scena zlostavljanja štenaca. Čak je i policija, koji je došla da izvrši uviđaj, bila zgrožena“, kaže ona.

Stanari koji žive blizu mjesta na kojem se desio jezivi zločin kažu da se u okolnim zgradama prvo čulo bespomoćno cviljenje štenaca, a onda je krenuo da se širi i dim.

Jedan od dvojice ubica štenaca u naselju već je poznat po vandalizmu, a kako nam je rekla jedna stanarka obližnje zgrade, roditelji tog djeteta i ranije su bili upozoravani da obrate pažnju na njegovo ponašanje. Kako kaže, oni odbijaju da prihvate da im je djete problematično.

"Njegova majka komšijama je čak rekla: "Samo probajte da prijavite, ja sa svim policajcima u Resniku pijem kafu",  priča zgrožena stanarka naselja.

Policija je obavila uviđaj, ali do zaključenja broja iz MUP nismo dobili odgovor na pitanje kom tužilaštvu je predata prijava i na koji način će biti reagovano.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak