HND: Sutlićem nezadovoljno 120 novinara HTV-a

Radiosarajevo.ba
HND: Sutlićem nezadovoljno 120 novinara HTV-a


Hrvatsko novinarsko društvo pozvalo je vodstvo Hrvatske televizije da povuče prijedlog o otkazima četvero novinara, naglašavajući kako je 120 novinara već iskazalo nezadovoljstvo Sutlićevim ponašanjem.

Hrvatsko novinarsko društvo priopćilo je kako je "šokirano namjerom Poslovodstva HRT-a da da izvanredni otkaz ugovora o radu Maji Sever, Leli Knežević, Robertu Zuberu te Sanji Mikleušević Pavić, koja je u visokom stupnju trudnoće".

U priopćenju se navodi kako je "proceduru izvanrednog otkazivanja pokrenuo glavni ravnatelj HRT-a Vanja Sutlić nakon što je četvero novinara potvrdilo da je Sutlić kolegicu Ivanu Dragičević Veličković svojedobno nazvao 'četničkom kurvetinom' ".

HND u priopćenju izražava uvjerenje "da će sindikalni predstavnici odbiti prijedlog otkaza" te kako "vjeruje da će Poslovodstvo HRT-a uvažiti to mišljenje Sindikata novinara Hrvatske i povući otkaz".

"HND poziva Poslovodstvo HRT-a da taj otkaz povuče smjesta", dodaje se.

U priopćenju stoji i da je oko stotinu i dvadeset novinara i zaposlenika HTV-a prije nekoliko dana iskazalo svoje nezadovoljstvo ponašanjem glavnog ravnatelja HRT-a kao i općim stanjem na Hrvatskoj televiziji, te da su iskazali potporu za četvero novinara za "koje je danas pokrenuta procedura otkaza".

"HND će pružiti punu potporu ugroženim novinarima a zaštitu od ravnateljeve samovolje tražimo i od Programskog vijeća HRT-a", stoji u priopćenju koje je potpisao predsjednik HND-a Zdenko Duka.

Ravnatelj HRT-a Vanja Sutlić izjavio je 21. oktobra na konferenciji za novinare "da su sve potvore o njegovoj navodnoj izjavi o novinarki Ivani Dragičević-Veličković potpuna laž zbog čega je 20. oktobra pokrenuo kazneni postupak zbog teške klevete".

Na istoj konferenciji za novinare ravnatelj HTV-a Blago Markota izvijestio je da je protiv četvero novinara, koji tvrde da je Sutlić prije 20 mjeseci, 5. februara 2007. izrekao spornu izjavu, pokrenut stegovni postupak koji može rezultirati izvanrednim otkazom.

hina/net.hr


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak