Hillary Clinton dolazi u posjetu Balkanu

Radiosarajevo.ba
Hillary Clinton dolazi u posjetu Balkanu

Američka državna tajnica Hillary Clinton posjetiće sljedeće sedmice Srbiju, Kosovo, Bosnu i Hercegovinu, Albaniju i Hrvatsku, kako bi pružila podršku i pokazala posvećenost SAD-a budućnosti Balkana u evropskoj i euroatlantskoj zajednici, saopštio je State Department.
   
Kako se navodi, njoj će se na balkanskoj turneji pridružiti i visoka predstavnica EU za vanjsku politiku Chaterine Ashton.
 
U saopštenju State Departmenta se ističe da će Clinton i Ashton tokom posjete Beogradu i Prištini ponoviti podšku nastavku i napretku u dijalogu, kao što će i ohrabiti sprovođenje konkretnih koraka koji će omogućiti tim državama da napreduju na svom putu ka EU.
   
Prilikom posjete Sarajevu, one će prenijeti da je potrebno što prije da partijski lideri sprovedu neophodne reforme i počnu da služe u korist ljudi u BiH. Također, one će istaći postojanost međunarodne zajednice u njenoj podršci i posvećenosti Daytonskom mirovnom sporazumu, saopćeno je u Washingtonu.
 
Clinton će balkansku turneju završiti posjetama Hrvatskoj i Albaniji, prenosi u četvrtak Tanjug.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak