HDZ u Hrvatskoj - pod istragom

Radiosarajevo.ba
HDZ u Hrvatskoj - pod istragom

Hrvatskom HDZ-u prijeti blokada računa i teška besparica u predizbornoj kampanji, makar što se legalnog financiranja tiče. Razlog tome je istraga protiv stranke kao pravne osobe, prenose mediji u Hrvatskoj.

Drugim riječima, USKOK sumnja da je vrh HDZ-a kriminalna organizacija, piše Danas.hr

Naime, dan nakon što je potpredsjednik Vlade i HDZ-a Darko Milinović medijima potvrdio da se protiv njegove stranke ipak vodi istraga, koliko god ju neutemeljenom HDZ-ovac Vladimir Šeks nazivao, predsjednica Vlade i HDZ-a Jadranka Kosor potvrdila je na današnjoj izvanrednoj konferenciji za novinare da je istraga u slučaju crnih fondova proširena na stranku kao pravnu osobu.

Kosor je istakla kako se HDZ ne boji procesa i da su svi članovi stranke i predsjedništva stranke spremni dati iskaze o tome kako se stranka financirala.  Rekla je i da će HDZ iz tog procesa izaći kao čvrsta stranka koja je prva Hrvatsku povela u borbi protiv korupcije, što je "jedan od temelja rada vlade".

Najavila je i da će tražiti ostale istrage, pitati za mnoge druge afere kao što su riječke tržnice, afere Sisačko-moslavačke županije, veliku aferu vezanu za ceste, upitavši se zašto istrage koje moraju biti tajne nisu tajne te zašto i odakle cure informacije.

crnih fondova svjedočili u istrazi slučaja Fimi medija koji je dobio naziv po tvrtki preko koje se iz javnih poduzeća i ministarstava izvlačio novac, od kojega je dio, sumnja se, završio u crnom fondu HDZ-a.

Mediji nagađaju da se kroz crne fondove u stranku koja posljednjih osam godina predvodi vladajuću koaliciju slilo oko 30 miliona kuna od kojih su se navodno financirale HDZ-ove predizborne kampanje i predsjednička kampanja sadašnje premijerke Jadranke Kosor, prenosi Hina.

Parlamentarni izbori su za nešto više od mjesec dana, a to je period kada sve stranke ulaze u kredite i prazne džepove zbog plaćanja kampanja. Najrastrošnija stranka u kratkoj povijesti Hrvatske je HDZ, a ukoliko je točno da ih Državno odvjetništvo u optužnici tereti za udruženi kriminal prilikom financiranja izbornih promidžbi, prijeti im blokada računa, piše Danas.hr.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak