Haradinaj: 'Nova stranica u kosovskoj politici'

Radiosarajevo.ba
Haradinaj: 'Nova stranica u kosovskoj politici'


Uskoro ću ponovo imati upečatljiv uticaj na kosovsku politiku i okrenuti novu stranicu na Kosovu, poručio je lider Alijanse za budućnost Kosova i bivši premijer Ramuš Haradinaj, na konferenciji za novinare koju je organizovao kako bi predstavio kandidate svoje partije za lokalne izbore koji će biti održani ove godine, javio je dopisnik agencije Anadolija.

On je prvenstveno govorio o formiranju novog okruženja sa naglaskom na mladim ljudima, te predstavio kandidata za načelnika opštine Priština ispred njegove partije Besnika Tahirija.

Haradinaj je istakao prednosti Tahirija, rekavši da će partija sa mladom nadom izaći na ove izbore. On je naglasio da je Kosovo prošlo kroz težak period i da su lokalni političari napravili mnogo velikih grešaka.

„Zbog toga ću ja uskoro ponovo imati upečatljiv uticaj na kosovsku politiku i okrenuti novu stranicu za Kosovo“, dodao je on.

Kandidat Tahiri je u svom obraćanju rekao da za primjer uzima Tursku, rekavši da turske opštine svoje političke uspjehe prenose na više nivoe vlasti.

„Amerika je imala Lincolna, Velika Britanija Churchilla, a mi imamo Haradinaja“, rekao je Tahiri i dodao da će oni pobijediti na sljedećim izborima.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak