Haos na punktu Jarinje, KFOR se povukao

Radiosarajevo.ba
Haos na punktu Jarinje, KFOR se povukao

Kako javlja reporter Tanjuga s lica mjesta, na administrativnom punktu Jarinje nešto prije 20 sati nastao je potpuni haos u kojem je napadnuta televizijska ekipa Tanjuga. Reporteri Tanjuga napadnuti su na putu između Leposavića i Jarinja. Poljska jedinica KFOR-a povukla se s punkta Jarinje.

Vojnici američkog KFOR-a prošli su blokadu kod Leposavića u desetak vozila i krenuli ka Jarinju nešto prije 20 sati.
Građani Leposavića masovno su automobilima pošli ka tom administrativnom punktu.

Iz pravca administrativnog prelaza Jarinje, gdje je oko 19 sati zapaljen punkt, kulja crn dim, a ljudi su se povukli.

Punkt je zapalila grupa od stotinjak mladića, koja je došla iz pravca Kosovske Mitrovice i prvo pomjerila sve ljude, a zatim bakljama i molotovljevim koktelima počela da pali punkt.

Nakon paljenja pojavio se bager, koji je počeo da prelazi preko zapaljenog terena.

Mladići su nosili fantomke na licu i naočare za sunce, a pošto su zapalili punkt krenuli su na vojnike KFOR-a, koji su zapucali.Tanjugov reporter javlja da su na prelazu Jarinje čula jaka rafalna paljba, kao i da sve gori pod oblakom gustog dima.

Predsjednik Srbije Boris Tadić pozvao je na momentalan prekid nasilja na punktu Jarinje i uspostavljanje mira na sjeveru Kosova.Kako je saopćila Pres služba predsjednika Srbije, Tadić je poručio da huligani koji izaizvaju nasilje nisu oni koji brane ni građane, ni državu Srbiju.

Tadić je Srbe s Kosova pozvao na uzdržanost.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak