Goran Ivanišević vilu prodao ruskom milioneru

Radiosarajevo.ba
Goran Ivanišević vilu prodao ruskom milioneru


Stefano Vlahović, multimilijunaš i industrijalac koji radi i živi u Rusiji, novi je vlasnik vile Gorana Ivaniševića u elitnom splitskom kvartu Meje.

Vlahović, koji je prije devet godina postao vlasnik i Hektorovićeve palače na Hvaru, vilu je kupio prije dva mjeseca, a iznos je nepoznat, objavio je Večernji.

Vila je bila opterećena s tri hipoteke u vrijednosti od 73 miliona kuna, a Ivanišević je vilu stavio na prodaju prije skoro pet godina, za 60 miliona. Svjetski poznat vlasnik i atraktivna lokacija nisu pomogli prodaji, pa je cijena vile opadala iz godine u godinu.

Vlahović: Ruski 'kralj piletine'

Prošlog ljeta cijena joj se prepolovila, te se posredstvom engleske agencije Savills oglašavala za 31 milion kuna. Nakon što se Vlahović upisao kao vlasnik, s vile su skinute dvije hipoteke, a još je opterećena dugom od 11 miliona kuna. Tom je hipotekom Goran opteretio vilu krajem januara ove godine, malo prije prodaje.

Odgovor bivšeg tenisača na pitanje je li i za koliko novca prodao vilu, bio je samo: Nemam komentara. Ništa pričljiviji nije bio ni njegov otac Srđan

Ivanišević nije nikad prespavao u vili koju je zamislio kao svoju splitsku rezidenciju. Postajala mu je sve veći teret kojeg se htio riješiti pod svaku cijenu, pa makar i po nižoj cijeni. Mnogi su za neuspjeh prodaje krivili loše idejno rješenje arhitekta Vjeke Ivaniševića. Ljudi od struke govorili su da vili od 1000 kvadratnih metara stambenog prostora nedostaju neke elementarne stavke. Velika je zamjerka i to što je vanjski bazen okrenut prema Marjanu, a ne moru.

Novi vlasnik vile, Vlahović, vlasnik je i predsjednik tvrtke “Produkty pitania” koja smrznutom piletinom opskrbljuje područje od Sankt Peterburga do Vladivostoka. Njegovo bogatstvo prije deset godina procijenjeno je na 400 miliona kuna.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak