Glumac Rene Bitorajac na meti nacionalista

Radiosarajevo.ba
Glumac Rene Bitorajac na meti nacionalista
Ozbiljne prijetnje i salve uvreda ovih se dana upućuju na adresu hrvatskog glumca Renea Bitorajca. Stao je žulj - nacionalistima.

Nedavno je Bitorajac objavio satiričnu pjesmu 'Mi Hrvati', a u njoj su se mnogi prepoznali. 

I dok su se neki gorko smijali, jer pjesma je, prije svega, satirična, drugi nisu štedjeli na prijetnjama. 

Tako je na portalu Narod.hr, iza kojeg stoji udruga U ime obitelji uz tekst u kojem se napada Bitorajac, objavljena fotografija zgrade u kojoj stanuje sa svojom porodicom, uz vidljivu adresu i kućni broj. Mnogi mediji u Hrvatskoj nazivaju ovo pozivom na linč.

Bitorajac na sve to kaže: "Takao sam u osinje gnijezdo, mračna strana je dobila krila". 

Anti-Bitorajac struje ne prezaju ni od toga da lik ovog glumca upoređuju s ulogama koje je glumio u karijeri, pa mu spočitavaju da je četnik. 

"O mojem srpskom, četničkom i komunističkom podrijetlu najviše govori sljedeće: Rođen sam prije 44 godine u Zagrebu od roditelja Zagrepčana, Hrvata po nacionalnosti. Isto toliko godina živim u Hrvatskoj, gdje sam magistrirao glumu na ADU i zasnovao obitelj. U Hrvatskoj plaćam porez i prirez, društveno sam aktivan, a kroz više od trideset humanitarnih akcija godišnje, koje s radošću prihvaćam, i koristan za hrvatsko društvo zato što to želim biti. Samostalni sam umjetnik pa ne živim na državnoj niti na gradskoj grbači. Živim od svojeg rada, a samim time ne spadam u kategoriju uhljeba. Za sve dežurne dušebrižnike, kršten sam i vjenčan u Crkvi. Cajke ne slušam i ne volim. I kaj sad?", napisao je na svojim društvenim mrežama Bitorajac, koji se nimalo ne kaje što je obajvio spornu pjesmu. 

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak