FOTO: U Beogradu obilježen dan sjećanja na žrtve saobraćajnih nezgoda

Radiosarajevo.ba

U skladu sa preporukama konvencije Ujedinjenih Nacija iz 2005. godine, u cijelom svijetu Međunarodni dan sjećanja na žrtve saobraćajnih nezgoda (World Day Of Remembrance For Road Traffic Victims) obilježava se treće sedmice novembra.

U odnosu na utjecajne faktore u procesu nastanka saobraćjanih nezgoda i dalje je najizraženiji utjecaj nepropisne i neprilagođene brzine kretanja  vozila, uključivanje u saobraćaj i izvođenje nepropisnih radnji vozilom u  saobraćaju, kao i psihofizičko stanje vozača (utjecaj alkohola).

Danas je u Beogradu obilježen ovaj dan nizom događaja, a u fotogaleriji možete pogledati kako je bilo na demonstraciji spašavanja povrijeđenih u udesu na Saobraćajnom fakultetu. 

Prema podacima za prvih deset mjeseci ove godine u Srbiji je u saobraćajnim nesrećama poginulo više od 500 ljudi, što je za 12 posto manje nego ranije, saopštila je Agencija za bezbjednost saobraćaja Republike Srbije, prenosi Agencija Anadolija 

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak