Formiran specijalni tim za hapšenje Šarića

Radiosarajevo.ba
Formiran specijalni tim za hapšenje Šarića


Policija Srbije formirala je specijalni tim za koji treba da locira i uhapsi odbjeglog narko-bosa Darka Šarića, nezvanično saznaje B92, prenosi Srna.

Isti izvor navodi da se traži način za ostvarivanje komunikacije sa eventualnim posrednicima kako bi se Šarić dobrovoljno predao.

Predaja Šarića bila bi značajna jer bi se na taj način vjerovatno dobili odgovori na pitanja ko je iz državnog vrha stajao iza njega, navode izvori B92. Sve čime se Šarić bavio, ističu izvori, nije bilo moguće bez podrške političara.

U medijima su se ranije pojavljivale informacije da je Šarić već lociran u Španiji, odnosno Švicarskoj, i da je njegovo hapšenje pitanje trenutka, ali od toga nije bilo ništa. To pokazuje da bezbjednosne strukture nemaju pouzdanu informaciju gdje se jedan od najvećih evropskih narko-bosova nalazi.

Specijalni sud nedavno je donio odluku o objedinjavanju procesa protiv Šarića i Rodoljuba Radulovića, pa će im suđenje početi iz početka.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak