Evakuiran kamp Selce, stradao vatrogasac

Radiosarajevo.ba
Evakuiran kamp Selce, stradao vatrogasac

Jaka bura ometa gašenje
požara koji je buknuo u ponedjeljak ujutro u Bribiru i spustio se sve do Selca. Jadranska magistrala kod Selca zatvorena za sav promet, a zbog prevrnute prikolice i kod Crikvenice. Evakuiran je auto-kamp Selce, a na tom dijelu jadranske magistrale vladaju velike gužve

Dežurni vatrogasci u DVD-a Bribir oko 8.30 sati primijetili su dim koji se širio na području sela Jargova. U roku od 20-ak minuta požar je prešao lokalnu cestu, zahvatio borove te nošen udarima orkanske bure u vrlo kratkom roku prešao vrh brda i počeo se spuštati prema magistrali, odnosno Selcu.

Vatra progutala rasadnik

Oko 10 sati vatra se već spustila do magistrale, prešla je i u samo nekoliko minuta pred sobom progutala rasadnik koji se nalazi na križanju magistrale i sporedne ceste za samo turističko mjesto Selce. Na terenu se sad nalazi 100-tinjak vatrogasaca, pripadnika JVP-a Crikvenica, Rijeka, Delnice, Senj i Krk te okolnih dobrovoljnih vatrogasnih društava, piše Net.hr.

Zbog požara je prekinut promet magistralom i odvija se sporednom županijskom cestom područjem vinodolske općine. U samom Selcu zavladala je panika jer se požar opasno približio kućama i obližnjem autokampu. U 10.45 sati naređena je i evakuacija kampa. U mjestu vlada potpuni kaos jer su i Selčani i turisti s ugroženog područja pohrlili u središte mjesta uza samo more. Prema dosad poznatim informacijama, ozlijeđenih nema.

Gori i kod Pule

Inače, pripadnici DVD-a Rab i Lopar zbog vjetra nadziru požar na području Supetarske Drage na otoku Rabu, koji je lokaliziran u 3.47 sati. U požaru je izgorjelo oko 1,4 ha mješovitog raslinja.  U ponedjeljak u 10.12 sati vatrogasci u Puli su zaprimili dojavu o požaru trave i niskog raslinja kod naselja Šišan u blizini Pule. Uz zemaljske snage, na požar je upućen i jedan kanader. Gašenje je u tijeku.

Vatrogasac preminuo u bolnici

Veliki požar koji je jutros oko 4.30 sati buknuo u blizini sela Sveti Petar iznad Mošćeničke Drage lokaliziran je u 9.50 sati, a policija je potvrdila da je gasitelj koji je tijekom intervencije na požarištu stradao preminuo u bolnici u 7.30 sati.

Riječ je o 45-godišnjem vatrogascu iz JVP-a Opatija kojem je na požarištu najvjerojatnije pozlilo, no što je uzrok smrti znat će se nakon obdukcije.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak