EULEX ponudio 27.500 eura za informacije o ubistvu na Kosovu

Radiosarajevo.ba
EULEX ponudio 27.500 eura za informacije o ubistvu na Kosovu

Misija EU na Kosovu ponudila je danas nagradu od 27.500 eura za informaciju koja će dovesti do hapšenja ubice pripadnika EULEX-a, koji je stradao protekle sedmice na sjeveru Kosova, javlja Tanjug. EULEX-ov tužitelj Pascal Persons izjavio je na konferenciji za novinare u sjevernom dijelu Kosovske Mitrovice da je objavljena nagrada od 27.500 eura za informacije koje će dovesti do hapšenja izvršitelja toga ubijstva.

Litvanac Audrius Senavicius, koji je bio EULEX-ov carinik, ubijen je u 19. septembra na putu Kosovska Mitrovica - Raška, u mjestu Balaban na sjeveru Kosova, kada je nepoznata osoba iz zasjede pucala na dva vozila EULEX-a koja su se kretala ka prelazu Jarinje. 

Persons je apelirao na svakog tko ima bilo kakve informacije u vezi s ubojstvom da ih podijeli s policijom. "Ako ste nešto neobično vidjeli, bez obzira koliko je to malo ili beznačajno po vašem mišljenju, molim vas da to prijavite bilo lokalnoj policiji, bilo EULEX-u na broj telefona 038 78 65 65. Sve što kažete bit će tretirano vrlo povjerljivo", rekao je on, javlja Fena

Persons je istaknuo da je potrebna pomoć građana kako bi riješili ovo ubistvo i da je on odlučan da danonoćno radi kako bi izvršitelj ili izvršitelji ovog ubojstva bili privedeni pravdi. 

Regionalni zapovjednik kosovske policije Nenad Đurić istaknuo je da je policija odlučna da radi na rješavanju slučaja ubistva pripadnika EULEX-a, te kako uspostavlja kontrolne punktove i ide od vrata do vrata na području na kojemu se zločin dogodio, u cilju ispitivanja da li je iko vidio nešto što može biti povezano sa zločinom.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak