Enisa javila majci: 'Rodila sam curicu', pa preminula u bolnici

0
Radiosarajevo.ba
Enisa javila majci: 'Rodila sam curicu', pa preminula u bolnici

Kćerka me je pozvala da mi javi da se porodila - "Rodila sam curicu!". Poslije pola sata, pozvao me je doktor i rekao da je Enisi loše i da odmah dođem u bolnicu.

Bila sam sama, pala sam u hodniku, ali sam se podigla i požurila u bolnicu… A tamo – šok! Utrčala sam u hodnik, osoblje me je smirivalo, a ja sam ponavljala: "Da li mi je živa Enisa?" Rekli su mi da je preminula, a nisu mi dali ni da je vidim!

Ovo je kroz suze ispričala Bahrija Čičić, majka Enise Čičić (41), porodilje koja je preminula 20. augusta u porodilištu Opće bolnice Prijepolje.

Efendić i Šteta 'ukrstili koplja' oko Devete transverzale u Sarajevu, a sada se javila i SDA

Porodica kaže da je trudnoća bila uredna, a termin je bio između 15. augusta i 3. septembra, piše Sandžak Danas.

Enisa je dobila jake bolove 19. augusta, ali…

"Doktorica kod koje je vodila trudnoću nije bila tu, primio ju je drugi ljekar. Pregledao ju je navečer, vratio kući i rekao joj da dođe ujutro. Enisa je imala jake bolove, znam to jer sam rađala tri puta – osjećala sam da se porađa.”

Ne znam zašto je nisu poslali u Užice ili Beograd, ipak je imala 41 godinu! Vratile smo se kući, ali bolovi su bili jaki. Ujutro oko 5:30 ponovo smo otišle u bolnicu", prisjeća se majka Bahrija.

Isti ljekar je bio tamo, pregledao je Enisu i poslao je na odjeljenje, dok su Bahriju vratili kući.

"Otišla sam da joj skuham supu i da joj je donesem, kada mi je zazvonio telefon. Zove me Enisa i radosno kaže da se porodila, da je rodila curicu i da je babica pored nje. Poslije pola sata zove me nepoznat broj – bio je to doktor…

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak