Dvoje djece poginulo u saobraćajnoj nesreći kod Beograda

Radiosarajevo.ba
Dvoje djece poginulo u saobraćajnoj nesreći kod Beograda

Na autoputu Niš-Beograd kod Velike Plane jutros oko četiri sata desila se teška saobraćajna nesreća s tragičnim posljedicama u kojoj je poginulo dvoje djece, a još osam lica, među kojima troje maloljetnih, je teže i lakše povrijeđeno.

Kako je saopćeno iz PU Jagodina, automobil holandskih registarskih oznaka je, iz za sada neutvrđenih razloga, udario u putničko vozilo francuske registracije koje se kretalo neposredno ispred njega.

"Oba vozila su se prevrnula. Jedno dete je nastradalo na mestu događaja dok je drugo podleglo povredama na putu do bolnice. Vozač 'hundaija' i jedan putnik su nepovređeni", navedeno je u saopštenju.

Osmero povrijeđenih je hospitalizovano u Opštoj bolnici u Smederevskoj Palanci.

U oba vozila nalazili su se putnici sa turskim, holandskim i francuskim državljanstvima, kako se pretpostavlja, svi turskog porijekla.

Na lice mjesta su prvi izašli pripadnici PU u Smederevu – Policijske stanice u Velikoj Plani, vatrogasno-spasilačka jedinica i hitna pomoć iz Velike Plane, koji su obezbjeđivali mjesto nezgode i zbrinuli povrijeđene putnike. Uviđaj su izvršili istražni sudija Osnovnog suda u Smederevu i policijski službenici PU u Jagodini, u čijoj je nadležnosti ta dionica autoputa.

Saobraćaj na ovom dijelu autoputa je bio u prekidu više od dva sata.

Iz policije navode da je u toku je istraga kojom će se utvrditi uzrok nezgode, kao i sve okolnosti pod kojima se dogodila.

Direktor bolnice u Smedereveskoj Palanci dr. Periša Jovanović izjavio je za agenciju Anadolija da su svi putnici, koji su zbrinuti, ukjučujući troje djece, van životne opasnosti.

Prema njegovim riječima, jedno dijete od devet godina je poginulo na mjestu nesreće, a jedno, od tri godine starosti, je mrtvo dovezeno u bolnicu.

"Jedno dete je zbog povreda mozga, jer nemamo neurohirurgiju poslano u Urgentni centar Beograd, drugo dete je zadržano na ortopoediji zbog povreda glave i treće dete je sa povredama u perinalnoj regiji smešteno na ginekologiji i predstoji mu operativni zahvat", rekao je Jovanović i dodao da su dvije pacijentkinje zbog povreda grudnog koša, odnosno pršljena, smještene na odjeljenju ortopedije.

Takođe, još jedna pacijentinja (1978) sa povredom glave i stopala zbrinuta je na ortopediji.

Jovanović je potvrdio da je od osam zbrinutih lica, jedna muška i sedam ženskih osoba.

Pretpostavlja se da su u dva vozila bili članovi porodica koje su se u Holandiju i Francusku vraćali sa odmora iz Turske

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak