Dvije osobe poginule prilikom krađe municije na vojnom poligonu

Radiosarajevo.ba
Dvije osobe poginule prilikom krađe municije na vojnom poligonu

Dvije osobe su smrtno stradale u eksploziji na poligonu za ispitivanje kompanije Sloboda Čačak prilikom krađe oružja i streljiva, neslužbeno saznaje B92

Kako se saznaje, u nedjelju popodne su četiri osobe neovlašteno ušle na probni poligon gdje su skupljali ostatke streljiva koje je planirano za uništenje.

Kako se neslužbeno saznaje, tada je došlo do eksplozije u kojoj su dvije osobe smrtno stradale, dok su dvije osobe pobjegle sa poligona. Istražni organi su bili na licu mjesta i obavili uviđaj.

Poligon je osiguran video nadzorom, ali kamere su u režimu "pasivnog nadzora", pa je čuvar mogao reagirati samo kada je čuo detonaciju. On je zatekao rasječenu ogradu.

Direktor kompanije Zoran Stefanović rekao je danas za Tanjug da se u Miokovcima dogodila eksplozija u kojoj ima ozlijeđenih. Stefanović je rekao i da se za sada zna da su NN osobe ušle na poligon, vjerojatno radi krađe streljiva i da se dogodila nesreća.

Na poligonu u Miokovcima, vrši se ispitivanje vojnog bojevog streljiva i eksplozivnih sredstava.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak