Dubrovnik zabranio 'DJ muziku'

Radiosarajevo.ba
Dubrovnik zabranio 'DJ muziku'

Dubrovački gradonačelnik Andro Vlahušić dosjetio se kako riješiti problem ugostitelja s Bunićeve poljane, jedne od dubrovačkih lokacija s najvećom koncentracijom kafića.

Nakon sastanka s predstavnicima ugostitelja i Gradskog kotara Grad, Vlahušić je donio odluku o zabrani muzike koju puštaju DJ-i!

DJ-i su najbučniji


“Na sastanku koji je bio iniciran idejom pronalaska zajedničkog rješenja za puštanje muzike, dogovoreno je da se muzika i dalje pušta do ponoći, no DJ muzika, koja je stvarala najveću buku, više nije dopuštena”, stoji u kratkom priopćenju koji je u povodu sastanka dospio iz Ureda gradonačelnika Andre Vlahušića.

Iz gradske uprave nisu se potrudili objasniti što je to DJ muzika, a nije objašnjena ni razlika u količini decibela koje stvara “DJ muzika” u odnosu na muzičke nastupe uživo.

Stvaranjem takvih razlika još jednom se pogodovalo samo jednom lokalu koji se nalazi na Bunićevoj poljani - cafe baru Trubadur - koji na svojoj terasi svake večeri ima nastupe uživo koji se ne zaustavljaju niti kada se u obližnjoj katedrali izvodi koncert komorne glazbe.

Gdje prodavati karticu?

Takvim odlukama padaju u vodu sve ideje o poboljšanju turističke ponude Dubrovnika.

Što se toga tiče, niti pokretanje Dubrovačke turističke kartice, jednog od rijetkih projekata koje je Vlahušić pokrenuo, ne ide lagano.

Iako je najavljeno kako bi ta kartica, kojom bi se za 100 kuna moglo ući na gradske zidine, muzeje i druge kulturne znamenitosti, trebala zaživjeti tijekom ovog tjedna, nitko ne zna kada će se to dogoditi niti gdje će se kartica moći kupiti.

"Projekt treba odobriti Gradsko vijeće, a još smo u pregovorima gdje će se kartica prodavati", kaže direktorica TZ Grada Dubrovnika Jelka Tepšić.

vecernji.hr/radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak