Državljanka BiH skrivila udes u Hrvatskoj: Bila pod utjecajem alkohola, marihuane, kokaina...

4
Radiosarajevo.ba
Državljanka BiH skrivila udes u Hrvatskoj: Bila pod utjecajem alkohola, marihuane, kokaina...

U večernjim satima u srijedu, 10. jula, u mjestu Trpanj, na parking prostoru dogodila se saobraćajna nesreća koja je za posljedicu imala materijalnu štetu.

Prometnu nesreću je izazvala 34-godišnja državljanka BiH koja je osobnim vozilom BiH nacionalnih oznaka, prilikom kretanja parkingom udarila u vozilo BiH nacionalnih oznaka koje je bilo propisno parkirano.

Nakon saobraćajne nesreće, 34-godišnjakinja je napustila mjesto događaja, bez da je kontaktirala vlasnika oštećenog vozila ili kontaktirala policijsku postaju.

Savez kolumnista | Dizdarević: Atentat na Trumpa - tragedija i farsa Amerike i svijeta

Vrlo brzo je pronađena kada je alkotestiranjem utvrđeno da je vozilom upravljala pod utjecajem alkohola od 0,61 g/kg, a preliminarnim testiranjem na prisutnost droga u organizmu utvrđeno je kako je pod utjecajem droga i to marihuane, kokaina i tableta koje se nalaze na popisu droga. Osim toga, kod nje su pronađene i tablete koje se nalaze na popisu droga.

Vozačica je uhapšena i tokom jučerašnjeg dana, uz optužni prijedlog zbog počinjenih prekrašaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama i Zakona o suzbijanju droga, odvedena na Općinski sud Dubrovnik - Stalna služba Korčula gdje je kažnjena novčanom kaznom od 860,00 eura i šestomjesečnom zabranom upravljanja stranom vozačkom dozvolom na teritoriju Republike Hrvatske.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (4)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak