Drama na granici BiH i Srbije: Na Drini se prevrnuo čamac sa 25 ljudi

1
Radiosarajevo.ba
Drama na granici BiH i Srbije: Na Drini se prevrnuo čamac sa 25 ljudi

Potpredsjednik Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je da je u četvrtak ujutro, 22. augusta, Graničnoj policiji Ljubovija prijavljeno od strane Graničnih organa Bosne i Hercegovine, da se tokom noći na Drini prevrnuo čamac sa iregularnim migrantima, koji su iz Srbije pokušali da pređu reku između mesta Drlača u opštini Ljubovija i Orlice u opštini Zvornik.

"Jutros, oko 5 sati, Graničnoj policiji Ljubovija prijavljeno je od strane Graničnih organa Bosne i Hercegovine, kao i od jednog mještanina, da se tokom noći na Drini prevrnuo čamac sa iregularnim migrantima, koji su iz Srbije pokušali da pređu rijeku između mjesta Drlača u opštini Ljubovija i Orlice u opštini Zvornik.

Odmah po prijavi, na mjesto događaja upućeni su pripadnici policije i Sektora za vanredne situacije i trenutno se intenzivno pretražuje rijeka i priobalje.

Važna informacija za građane: Sutra od 15 sati izmjena saobraćaja u centru Sarajeva

Prema riječima iregularnih migranata koji su došli do obale, u čamcu je bilo oko 25 osoba, a policija i vatrogasci-spasioci zatekli su na obali 18 osoba od kojih je troje dece.

Osim pripadnika Policijske stanice Ljubovija i Sektora za vanredne situacije, u pretrazi učestvuju i pripadnici Stanice granične policije Ljubovija i Regionalnog centra granične policije prema BiH, a očekuje se i dolazak pripadnika Ronilačke jedinice Žandarmerije MUP Srbije u cilju pronalaska ostalih iregularnih migranata ", izjavio je ministar Dačić, a prenosi Srbija danas.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak