Dragan Paravinja osuđen na 40 godina zatvora

Radiosarajevo.ba
Dragan Paravinja osuđen na 40 godina zatvora

Dragan Paravinja osuđen je na 40 godina zatvora zbog teškog ubistva i pokušaja silovanja 17-godišnje Antonije Bilić, kao i još dva pokušaja silovanja u Hrvatskoj, javlja Anadolu Agency (AA).

Ovo je treće suđenje Draganu Paravinji kojeg je Vijeće Županijskog suda u Splitu danas osudilo na 35 godina zatvora za ubistvo Antonije Bilić i pet godina za „pokušaje silovanja“. Ranije je dva puta na Županijskom sudu u Šibeniku osuđivan na po 40 godina zatvora. Međutim, presude je dva puta ukidao Vrhovni sud.

U izricanju presude navedeno je kako je Paravinja ugušio maloljetnu Antoniju nakon čega je i izbacio mrtvu. Paravinja će morati platiti i 250.000 kuna sudskih troškova. 

Antonia Bilić posljednji je puta viđena na čikolskom mostu 7. juna 2011. godine kada je ušla u kamion Dragana Paravinje. Zbog pokušaja silovanja i ubojstva maloljetne Drnišanke

Paravinja je u oktobru 2012. osuđen na maksimalnih 40 godina zatvora. Osuđen je na osnovu zatvorenog kruga indicija. U njegovu kamionu pronađeni su tragovi Antonijine krvi, a za njenim tijelom tragalo se na području gotovo cijele Hrvatske, no najviše u šibenskom zaleđu uz Krku.  

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak