Dragan Paravinja dobio 40 godina zatvora

Radiosarajevo.ba
Dragan Paravinja dobio 40 godina zatvora

Presuda Draganu Paravinji donesena je na šibenskom Županijskom sudu u Hrvatskoj, a dok je sutkinja čitala presudu, Paravinja je glasno negodovao, pljeskao i mrmljao sebi u bradu. Upadao je sutkinji u riječ, a u sudnicu je došao s gumom za žvakanje u ustima. Nije bio emotivno pogođen presudom, javlja Net.hr.

Ova presuda je nepravomoćna i Paravinja ima pravo žalbe na nju

"Jasenovac je bio pošteniji!", izjavio je nakon izricanja presude Paravinja te zaključio kako je presudu potpisao Karamarko.

Na izricanje presude Paravinji došla je Antonijina sestra Ana, u pratnji odvjetnika Vinka Ljubičića. Ana je zaplakala i glano uzdahnula kada je čula presudu.


Antonija Bilić


Prema obrazloženju presude Paravinja je dobio šest godina zatvora za pokušaj silovanja Antonije Bilić, za njeno ubistvo je dobio 35 godina. Još pet godina dosuđeno mu je za pokušaj silovanja Marine Damjan 2010. kod Omiša. Izrečena mu je jedinstvena kazna od 40 godina.

Podsjetimo, Paravinja se u četvrtak posljednji put, na svoj zahtjev, obratio sudu i ponovio da nije kriv za kaznena djela koja mu se stavljaju na teret. U srijedu završnu riječ iznijeli su odvjetnici, a tužitelji su za Paravinju tražili 40 godina kazne. Javnost je iz suđenja bila isključena zbog zaštite dostojanstva maloljetne žrtve i njene obitelji.

Podsjetimo, sedamnaestogodišnja djevojka Antonia Bilić posljednji je put viđena 7. juna 2011, kada je na mostu preko Čikole ušla u Paravinjin kamion. Paravinja je nakon uhićenja u BiH priznao ubistvo, a poslije je povukao priznanje kazavši da ga je dao pod prisilom. Forenzičari su u njegovu kamionu pronašli Antonijine biološke tragove, kosu, krv i slinu.

Tijelo mlade Drnišanke do danas nije pronađeno.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak