Dragan Džajić za fudbalski samostalnu Srpsku

Radiosarajevo.ba
Dragan Džajić za fudbalski samostalnu Srpsku


Proslavljeni srpski i jugoslavenski fudbaler Dragan Džajić kazao je kako Republika Srpska treba imati svoju fudbalsku reprezentaciju koja će samostalno učestvovati na evropskim i svjetskim prvenstvima.

Bivši predsjednik Zvezde je to kazao za Press tokom gostovanja u Bijeljini, gdje je posjetio fudbalski klub Radnik.

Dodaje da će rado založiti sav svoj autoritet i poznanstva da pomogne „u fudbalskom osamostaljenju RS“.

Džajić je za Zvezdu odigrao preko 600 utakmica, od 1961. go 1975., te u sezoni 1977/78., a kratko je igrao za francusku Bastiu. Za jugoslavensku reprezentaciju odigrao je 85 utakmica i dao 23 gola.

Kao direktor Zvezde, Džajić je 2008. godine zajedno sa drugim sumnjičen da je pronevjerio 5 miliona eura, zbog čega je uzimanjem crnogorskog državljanstva pokušao izbjeći suđenje, ali optužnica nije podignuta.

Podsjetimo, ideju da Republika Srpska treba imati svoju reprezentaciju (re)aktuelizirao je predsjednik ovog entiteta Milorad Dodik tokom susreta stranačkih lidera u Italiji.

Neki su već požurili sastaviti Dodikovu reprezentaciju,  u kojoj bi na golu bio Asmir Begović a u napadu Vedad Ibišević. A Džajić možda selektor, ako uzme i bosanskohercegovačko državljanstvo.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak