Doživljaji sa Makarske rivijere: "Unajmili smo pedalinu, a onda doživjeli šok... I nismo prvi"

2
Radiosarajevo.ba
Doživljaji sa Makarske rivijere: "Unajmili smo pedalinu, a onda doživjeli šok... I nismo prvi"

U redakciju Slobodne Dalmacije javio se čitatelj koji je doživio neugodnu situaciju tokom odmora u mjestu Gradac.

"Iz Zadra sam otišao u posjetu prijatelju u Gradac. Na plaži smo iznajmili pedalinu kod jednog starijeg čovjeka. Ali, ono što nam se nakon toga dogodilo spada u rubriku 'vjerovali ili ne'. Kada smo se udaljili oko 100 metara od obale, pedalina je - potonula. U tom trenutku jako smo se prepali jer smo zamalo zapeli u njoj.

Kada smo otplivali do obale, doznali smo da je to bila već treća pedalina koju je iznajmljivao taj isti čovjek, a koja je potonula ovog ljeta.

Nepoštene poslovne prakse: Booking kažnjen s 413,24 miliona eura

Prolaznici su nam kasnije ispričali da se ista situacija dogodila jednoj ženi. Bila je 300 metara od kopna kada je njena pedalina počela tonuti, a ona nije znala dobro plivati. Ne mogu ni zamisliti kako je tek njoj bilo u toj situaciji.

Ovo sam htio podijeliti s javnošću kako bi upozorio na opasnost i stao na kraj praksi iznajmljivanja neispravnih pedalina starih tridesetak godina.

Neko zarađuje i bogati se na starim i neispravnim pedalinama koje tonu tokom vožnje, zbog čega ljudi prestrašeni plivaju nazad prema kopnu, a netko može nastradati", kaže sagovornik Slobodne Dalmacije.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak