DNK analiza: Privedeni Novosađanin nije ubica

Radiosarajevo.ba
DNK analiza: Privedeni Novosađanin nije ubica

Privedene osobe u Novom Sadu ipak nemaju nikakve veze s ubistvom Meksikanke Selene u Hrvatskoj. No, kako doznaje B92, hrvatski istražioci ipak su stigli u novosadsku policiju, s kojom će zajedno raditi na otkrivanju ubice Meksikanke.

MUP Srbije nije identificirao ubicu Meksikanke
Tijelo ubijene Selene Macedo na putu za Meksiko

Navodno, jedna od osoba koju je novosadska policija jučer privela zbog sumnje da je ubio meksičku državljanku je Dejan G. iz Novog Sada. On je inače vlasnik perionice na Petrovaradinu i poznat je kao navijač italijanskog Milana, čiji je dres navodno imao i osumnjičeni za ubistvo

U međuvremenu, direktor policije Srbije Milorad Veljović potvrdio je da je na osnovu iskaza i uvida u materijalne dokaze definitivno potvrđeno da dosad privedene osobe u Novom Sadu nemaju nikakve veze sa monstruoznim ubistvom Meksikanke Selene Margaret Mecedo krajem avgusta na splitskom Marjanu.

Veljović je precizirao da je DNK privedenih osoba, kao i upoređivanje drugih materijalnih dokaza pokazalo da se one ne mogu dovesti u vezu s ovim brutalnim ubistvom. On kaže i da će istraga, zajedno sa hrvatskim kolegama, biti nastavljena i da će svaki materijalni dokaz biti tretiran sa posebnom pažnjom.

Dres Milana s natpisom - REKSI

Svjedoci su u blizini nestanka Meksikanke, vidjeli snažnog muškarca koji je vozio"škodu oktaviju" novosadskih registarskih tablica

Meksikanka Selena Margarite Grasiano Mersedo (31) pronađena je krajem avgusta s tragovima nasilne smrti, odnosno prerezanim vratom, u Splitu, dva dana od nestanka. U blizini njenog tijela nađen je nož i dres fudbalskog kluba Milan.

Kako je kasnije objavila splitska Slobodna Dalmacija, pozivajući se na svoja saznanja i izjave svedoka, neposredno prije ubistva Meksikanke, u blizini mjesta gdje je nestala viđen je muškarac s takvim dresom, na čijoj poleđini je pisalo REKSI. Podsjećamo, pored mjesta ubistva Meksikanke pronađen je upravo takav dres, s tim da je jedno slovo bilo "izbrisano", odnosno na njemu je bilo ispisano "REK_I".  Tako je upravo taj dres doveo do Novog Sada, gdje je juče privedeno više osoba zbog sumnje da su počinili ubistvo meksičke turistkinje. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak