Djeca povrijeđena na policijskoj vježbi

Radiosarajevo.ba
Djeca povrijeđena na policijskoj vježbi


Više od 20 djece povrijeđeno je u ponedjeljak u Jagodini, u Srbiji, na vježbi antiterorističke jedinice MUP-a Srbije

Kako je javila agencija Beta, nesreća se dogodila kada je policijski helikopter prilikom slijetanjaoduvao plastičnu reklamu koja je pala na tribinu stadiona na kojoj su bila djeca.

Državna agencija Tanjug je javila da je elisa policijskog helikoptera podigla reklame, koje su poletjele ka tribinama FK "Jagodina" među posmatrače, pri čemu je lakše povrijeđeno nekoliko djece.

Jedno dijete zadobilo je posjekotine na čelu i zbrinuto je u bolnici. U pitanju je lakša povreda, izjavio je Tanjugu načelnik za društvene djelatnosti Skupštine grada Marinko Kiklić.

Istraživanje incidenta je u toku i detalji će biti poznati naknadno, a u toku dana očekuje se saopštenje.

Da podsjetimo, voljom gradonačelnika Jagodina Dragana Markovića Palme, školska djeca iz tog grada sve češće se zloupotrebljavaju kako bi učestvovala na Markovićevim promotivnim skupovima. Prije nekoliko dana javnost je uzburkala vest da su jagodinski školarci odlukom čelnika grada bili primorani da dočekaju srpskog patrijarha Irineja. Uprkos brojnim protestima i upozorenjima, samo dva dana kasnije djeca su ponovo zloupotrijebljena, ovoga puta sa ozbiljnim posljedicama!

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak