Dino Rađa o Šimuniću: 'Uvijek je bilo i biće budala!'

Radiosarajevo.ba
Dino Rađa o Šimuniću: 'Uvijek je bilo i biće budala!'

Izjave jednog od najboljih europskih košarkaša svih vremena Dine Rađe uvijek imaju težinu. Bivši hrvatski reprezentativac sada je o aktualnim temama progovorio za srbijanski Alo.rs, istakavši kako ne razumije poteze ni 'torcide', a ni i Josipa Šimunića, koji su klicali ustaške parole.

''Ha, dajte, vidite, uvijek je bilo i biće budala'', u startu je rekao Rađa na pominjanje onoga što se u nedjelju naveče desilo na 'Poljudu'.

Na upit o tome da li opravdava skandiranje 'torcide', Rađa smatra da je najveća šteta nanesena Hajduku jer je klub taj koji ''ispašta zbog šačice neodgovornih budala''. Rađa je mišljenja da stvari treba staviti u perspektivu gledanja u budućnost, a ne u prošlost. Samim tim, smeta mu pozivanje na mržnju.

''Nisam vidio taj gest, ali sam pročitao u medijima. Šta da vam kažem, javna je ličnost, odrastao čovjek, mora da snosi posljedice za sve što radi, bilo da je u restoranu, u saobraćaju ili na stadionu. Pogriješio je i biće vjerovatno kažnjen za to'', zaključio je Rađa.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak